Антиправителствени протести обхванаха южния сирийски град Суейда, където мнозинството от населението

...
Антиправителствени протести обхванаха южния сирийски град Суейда, където мнозинството от населението
Коментари Харесай

Протести в Сирия: Високи цени и ниски доходи са причините да се иска оставката на Асад

Антиправителствени митинги обхванаха южния сирийски град Суейда, където болшинството от популацията е от малцинството на друзите. Преди четири седмици протестиращите излязоха на улицата поради срутва на стопанската система, голямото намаляване на заплатите и цялостното поскъпване на продуктите в страната. Демонстрантите призоваха за оставката на президента на страната Башар Асад.  Специалният делегат на Организация на обединените нации за Сирия предизвести, че сривът на стопанската система на страната ще продължи да се утежнява, докато не се намери трайно решение на политическите проблеми в страната.

 
Единственото ни искане е да се приложи пътната карта за мирния процес в Сирия и мирното предаване на властта. Трябва да се отървем от тази управляваща хунта без кръвопролития. Моля те, върви си, Асад.
Мотасем Ал Афлак, протестиращ

От 2011 година насам сирийската валута е изгубила по-голямата част от цената си по отношение на щатския $, а западните наказания задълбочиха икономическите проблеми на страната. За последните 12 години военните конфликти в страната отнеха живота на повече от половин милион души и. Войната доведе и до разселването на половината от предвоенното население на Сирия, което наброяваше 23 млн. души.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР